Националният шампионат в зала събира рекордьори и атлети на България

Националният шампионат за мъже и жени в зала „Асикс арена“ на 2-3 февруари (събота и неделя) ще събере някои от най-добрите български атлети в последните години.

Избиран три пъти за атлет на България Георги Иванов държи националните рекорди в зала и на открито на гюле. Сливналията тренира от две години в Добрич, а в събота ще атакува поредна национална титла.

В тази дисциплина на гюле първи старт за сезона ще направи двукратната медалистка от европейски първенства в зала – Радослава Мавродиева, а в сектора ще бъде и рекордьорката при девойките под 18 години – Яна Копчева.

Фаворитка за титлата на скок височина при жените е ветеранката Венелина Венева-Матеева, която на 44 години ще има за конкуренция повече от 20 години по-млади състезателки. Венева-Матеева има медали от световни и европейски шампионати, а през 2003-а бе избрана за атлет на България.

Тихомир Иванов бе атлет номер едно в страната ни през 2017-а. След това Иванов лекува контузии, но сега се завръща в сектора за скок височина, а най-силен личен рекорд след него в стартовия списък има брат му Михаил, който постигна 2.13 през лятото на 2018-а.

Националният рекордьор на 3000 м стипълчейз Митко Ценов ще се бори само с времето в дисциплините 1500 м и 3000 м, където конкуренция ще му правят треньорът му Йоло Николов и съотборникът му от „Атлет“ – Мездра – Иво Балабанов.

Двойната балканска шампионка на 100 м и 200 м Инна Ефтимова ще бъде фаворит на 60 м при жените, а при мъжете най-бързият в последните години Денис Димитров и Петър Пеев ще се срещнат с юношите Веселин Живков и Слави Мутафов, както и Антонио Иванов.

В бяганията на средни и дълги разстояния с интерес ще се наблюдават изявите на две рекордьорки за девойки – Лиляна Георгиева и Силвия Георгиева. Лиляна подобри няколко рекорда в предишните години, а при жените ще се пробва на 400 м и 800 м, а Силвия е записана на 800 м, 1500 м и 3000 м.

Силен резултат се чака и от Милена Миткова в скока на дължина.

Вижте програмата на състезанието тук

Share Button