На този ден: Преди 20 години излиза брой първи на списание „Атлетика“

Точно преди 20 години в началото на 1999-а година излиза първия брой на списание „Атлетика“.

Рожденият ден бе отпразнуван с чудесна торта от сладкарска къща „Романс“ на церемонията „Атлет на България“ на 18 януари в София.

Виенски салон Романс, който се намира на живописно място в Симеоново със страхотна гледка към София, е добре известен със своите сладкарски специалитети – собствено производство торти от естествени продукти, разнообразни плодови пайове и сладоледи. Предлагат се и солени палачинки, лазаня, кишурен, тостове, сандвичи и други.

Първата „Атлетика“ излиза от печат на 29 януари 1999, а на 30-31 януари се представя на на националния шампионат в зала за мъже и жени. На 3 февруари е пресконференцията, където списанието се показва пред медиите и обществеността. Оттогава екипът на списание „Атлетика“ следи от близо българската и световната атлетика, издаде 114 броя и създаде сайтa www.atletikabg.com, който всекидневно се обновява с новини за атлетиката.

В събота и неделя (2-3 февруари) в зала „Асикс арена“ (Фестивална) в София предстоят националните шампионати за мъже и жени, момчета и момичата под 16 години, а феновете на атлетиката могат да намерят последните броеве на списанието.  

Share Button