Конева с най-добър резултат в света за сезона – скочи 14.81 м!

Рускинята Екатерина Конева постигна най-добър резултат в света за сезона в тройния скок. 

Това стана по време на силния турнир по скокове „Мемориал Н. Г. Озолин и В. М. Дячков“, който се провежда този уикенд в Москва. 

Екатерина Конева спечели състезанието с 14.81 м. Рускинята прави чудесно завръщане в големия спорт, след като подреди личния си живот. През 2016 тя се омъжи за скачача Сергей Полянски, а през 2017 година двамата имаха щастливо събитие – станаха родители на малката София. 

В кариерата си Конева има световна и европейска титла в зала, както и два сребърни медала – от световно и европейско първенство на открито. 

В същото състезание най-силната рускиня в овчарския скок през последните години Анджелика Сидорова постигна победа с 4.75 м. Това не е най-доброто постижение на Сидорова тази година – тя води в световната ранглиста за сезона с 4.85 м, постигнати на 12 януари по време на състезанието за Купата на Чувашия. 

Мария Ласицкене спечели надпреварата в скока на височина след пореден епизод от двубоя с Ана Чичерова. Този път Ласицкене преодоля 2.00 м срещу 1.98 м за Чичерова. 

 

Share Button