Отличиха Милица Мирчева с престижна награда в САЩ

Вицешампионката на Европа по кроскънтри за девойки под 23 години от 2014-а година Милица Мирчева, която в момента следва във Флорида Стейт Юниверсити, САЩ и се състезава за местния атлетически отбор, получи поредното си признание зад Океана.

Родената в Добрич атлетка беше отличена с престижната награда „Най-ценен атлет” по кроскънтри при жените за 2018 г. Това стана на традиционния годишен банкет – на спортистите специализирани в бяганията на дълги разстояния, на който бяха наградени студентите лекоатлети, постигнали най-големи успехи през миналия сезон. Церемонията по награждаването се състоя в столицата на Флорида – Талаха̀си.

Освен Милица, с награди в различни категории бяха отличени още 25 изявени спортисти, които следват във Щатския университет, за техните постижения в колежанските първенства на САЩ по кроскънтри, в зала и на открито през сезон 2018.

2018 Golden NOLE Banquet held in the Champions Club and the University Center Club in the South end zone of Doak Campbell Stadium. The banquet honors student athletes for their community service.

Това е поредното престижно отличие, което Мирчева получава в Щатите. През есента на миналата година тя беше определена от Американската атлетическа асоциация на треньорите по крос кънтри, за „Атлет на годината” при жените в Южния регион на Дивизия I от колежанското първенство на САЩ по крос кънтри, а през пролетта на 2018 г. беше отличена с наградата „Гоудън Ноул Ауърд”, връчвана ежегодно от FSU за постижения в областта на спорта.

В началото на декември миналата година Милица подобри за втори път в кариерата си националния рекорд на България на 5000 м за жени в зала. Това стана на турнира „Шанън Колиър – Данвил Сийзън Оупънър”, който се проведе в Бостън, Масачузетс. Тя пробяга дистанцията за 15:43.30  – резултат, който е с 23.82 секунди по-добър от предишното върхово постижение на нашата страна в тази дисциплина – 16:07.12, регистрирано от Мирчева през месец февруари 2018 г. отново в Бостън.

Мирослав Гетов, medianews.bg

Share Button