20 години списание „Атлетика“

Списание „Атлетика“ отбеляза своя 20-и рожден ден на 18 януари 2019 година по време на церемонията за награждаване на „Атлет на България“ за 2018-а година в хотел „Метрополитън“ в София.

Един от основателите на списанието и главен редактор на „Атлетика“ Антон Бонов благодари на всички дали от времето си, за да просъществува списанието, вече второ десетилетие.

Първият брой на специализираното издание излиза в края на месец януари 1999-а, а от тогава са публикувани 114 броя. През 2013-а година екипът на списанието създава и сайта www.atletikabg.com, който ежедневно информира за новините в българската и световната лека атлетика.

Тортата за годишнината на списането бе изработена във виенски салон „Романс“

Списанието е организатор на анкетата за атлет на България и на церемонията, на която се връчва призът на най-добрите атлети.

На тазгодишната церемония Мирела Демирева за втори път получи признанието за най-добра атлетка на България, а рождения ден на списанието бе отбелязан с торта от виенски салон „Романс“.

Символично тортата бе разрязана от президентът на БФЛА – Добромир Карамаринов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, атлет на България за 2016 и 2018 – Мирела Демирева, атлет на България за 2004, 2005, 2008 и 2012 –Ивет Лалова-Колио, изгряващите звезди на българската атлетика Александра Начева и Валентин Андреев, Илияна Захариева (Директор корпоративни комуникации в А1 България – един от партньорите на БФЛА), младите таланти Лъчезар Вълчев и Вержиния Костадинова и главният редактор Антон Бонов.

На церемонията имаше щанд със стари броеве на списание „Атлетика“ и първия брой на изданието, които предизвикаха интерес от присъстващите.

Share Button