Чичерова победи Ласицкене – 2.01 м!

Мария Ласицкене допусна загуба в началото на тази година. 

На мемориалния турнир „Лукашевич и Серьодкин“ в Челябинск, Русия, олимпийската шампионка в скока на височина от Лондон-2012 година Анна Чичерова успя да победи действащата световна и европейска шампионка Мария Ласицкене, като преодоля 2.01 м. 

Всичките височини по пътя към успеха Чичерова преодоляваше от първи опит. Вече победителка, тя направи и един неуспешен опит на 2.03 м, но се отказа от по-нататъшна борба, за да запази сили за предстоящата на 20 януари „Битка между половете“. 

Мария Ласицкене завърши втора с 1.97 м. Първата грешка тя допусна именно на тази височина и я преодоля от втори опит. След това Ласицкене направи два неуспешни опита на 1.99 м, а третия си опит запази за 2.01 м, които обаче също не можа да преодолее. 

На трета позиция с 1.84 м завърши Татяна Одинова. 

При мъжете Иван Ухов направи отлично състезание и се наложи с 2.31 м. Всички височини той преодоля от раз. След това направи и два неуспешни опита на 2.35 м и се отказа заради предстоящото му участие в „Битката на половете“. 

На второ място, с изравнен личен рекорд, завърши Михаил Акименко – 2.28 м. Трети е Семьон Поздняков с 2.25 м. 

Георги Горохов се наложи в овчарския скок при мъжете с 5.60 м, следван от Евгений Лукяненко с 5.50 м и Александър Курносов с 5.20 м. 

При жените в овчарския скок, в отсъствието на най-добрата рускиня Анджелика Сидорова, победителка с личен рекорд – 4.55 м, стана Ирина Иванова. Втора и трета с по 4.35 м завършиха съответно Людмила Петрова и Мария Захаруткина.  

Share Button