Атлетическата година започва ударно с два турнира на „Академик“

Само дни след настъпването на новата 2019-а година започват атлетическите състезания на българска почва.

Зала „Асикс арена“ (бивша Фестивална) ще приеме всички състезания от зимния календар с изключение на турнира по скокове в Пловдив.

Първото национално първенство е за най-малките атлети във възраста под 14 години на 12 януари, а веднага след него е международния турнир за мъже и жени „Академик“.

Клуб „Академик“, който ще отбележи своята 70 годишнина на турнира, организира и състезание за подрастващи атлети, което ще бъде на 5 януари (тази събота). Така от клуба ше организират два турнира в рамките на една седмица. Турнир „Академик“ се завърна в обновената зала „Асикс арена“ през зимата на 2018-а, след седем години в Добрич и се проведе пред пълни трибуни.

Тази година на детския турнир се очакват над 250 деца от България, Сърбия и Македония, а на турнир „Академик“ около 150 елитни състезатели.

В календара на БФЛА през януари следват националните шампионати за юноши и девойки под 18 и под 20 години. През месец февруари ще се излъчат националните шампионите при мъжете и жените, както на многобойте в зала във възрастите под 16 години, под 18 години, под 20 години, жени и мъже.

Share Button