Митко Ценов отново е символ на спорта в Мездра

Националният рекордьор на 3000 м стипълчейз Митков Ценов спечели за девети пореден път класацията на община Мездра за спортист на годината.

Бегачът на средни и дълги разстояния беше награден на церемония в Мездра на 21 декември

През 2018-а Ценов стана балканският шампион на 3000 м стипълчейз и вицешампион на Балканите в кроса, четирикратен държавен шампион в зала и на открито, участник на европейските първенства по лека атлетика в Берлин, Германия и по кроскънтри в Тилбург, Холандия. Състезателят на Спортен клуб “Атлет” събра максималния възможен брой точки в анкетата – 100, и оглави класацията за рекордната девета поредна година.

Съотборниците на Митко традиционно също имаха доминиращо място в анкетата. Негов подгласник е Иво Балабанов – балкански вицешампион в полумаратона при мъжете и в кроса при младежите под 23 г., трикратен шампион на България в зала и на открито, участник на европейското първенство в Берлин, Германия който през тази година записа лични постижения на 3000 м стипълчейз (8:51.52 мин.), 5000 м (14:07.48 мин.), 3000 м в зала (8:20.86 мин.) и в полумаратона (1:06:12).

Ценов (вдясно) и Балабанов на европейското първенство в Берлин, където участваха на 3000 м стипълчейз

На трето място в допитването се нареди наставникът на Митко и Иво – Йоло Николов, държавен шампион на 3000 м в зала и сребърен медалист в кроса при мъжете, който през 2018 г. има призови класирания на редица международни турнири, шосейни пробези и в Софийския маратон.

В десетката на най-добрите спортисти на Мездра допълниха Тошко Кирков (ШК Локомотив) , Божидар Симеонов (ХК Локомотив), Дева-Мария Драгиева (СК Атлет), Валдемар Стоянов (ОФК Локомотив), Тихомир Йорданов (Клуб по снукър Мездра 2013), Кристина Христова (ЖКХГ Анелия), Йохан Марков и Милен Валентинов (ХК Локомотив).

Треньор на годината, също за рекордния девети пореден път, стана Йоло Николов, под чието ръководство през 2018 г. състезателите на Атлет (Мездра) стартираха на две европейски първенства, три балкански шампионати и поредица престижни международни турнири, спечелиха една балканска титла, три сребърни и един бронзов медала на полуострова, 8 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала в средните и дългите бягания на националните шампионати по лека атлетика.

За отбор на годината бяха определени юношите старша възраст на ХК Локомотив (Мездра) с треньор Евгени Йоловски, които през тази година станаха вицешампиони на България при момчетата до 16 г. и четвърти на Международния турнир за младежи „Световна купа на Интерамния 2018” в Терамо, Италия.

medianews.bg

Share Button