Алисън Филикс роди с цезарово сечение

Най-успешната атлетка в историята на американската атлетика Алисън Филикс роди с цезарово сечение момиче на 28 ноември в Лос Анджелис.

Бебето, което се появи осем седмици по-рано от термина за раждане, бе кръстено Камрин, а феновете на атлетката бяха изненадани, тъй като Филикс и бащата Кенет не бяха обявили, че е бременна. Новородената рожба на Алисън ще прекара още седмици в болницата, докато укрепне от преждевременното раждане.

33-годината спринтьорка има девет медала от олимпийски игри в участията си през 2004-а, 2008-а, 2012-а и 2016-а. Феликс е шест пъти олимпийска шампионка и има още 3 сребърни медала. На световни първенства на открито феноменалната атлетка от Калифорния има 16 медала (11 титли, 3 сребърни и 2 бронзови медала), което я прави номер едно в историята на тези състезания.

Плановете на Алисън включват участие на олимпийските игри в Токио, а през 2017-а година тя представи кандидатурата на Лос Анджелис пред членовете на МОК на 131-ата сесия на организацията в Лима, Перу, а родният й град ще посрещне игрите прз 2018-а година.

Share Button