„Черно море 2005 “ – Балчик отпразнува най-успешната си година

Клубът по атлетика в Балчик награди най-добрите си състезатели, треньори и дейци на традиционната си церемония на 15 декември.

2018-а година донесе на клуба най-голямата му слава благодарение на двата сребърни медала на чук (5 кг) на Валентин Андреев от европейското първенство за юноши под 18 години и младежките олимпийски игри. 16-годишният Валентин достигна и до финала на световното първенство за юноши и девойки под 20 години с по-тежкия уред 6 кг и в конкуренция на 3 години по големи състезатели от цял свят.

Логично Андреев бе избран за номер 1 в клуба за 2018-а. Второ място в класациата бе за Борис Йорданов, който бе национален шампион за мъже на чук на зимните хвърляния. Трети е Стоян Димитров, който тренира заедно с Валентин Андреев и също премина границата от 70 метра на чук с 5 кг, с което заслужи участие на еврошампионата за юноши под 18 години и остана на сантиметри от медала на балканското първенство.  

На тържеството присъства кметът Николай Ангелов, който също получи плакет за подкрепата си към атлетиката в черноморското градче.

Няколко години поред клубът „Черно море 2005“ домакинства националните шамионати по хвърляния, организира турнир по хвърляния „Дионисополис“, бе и домакин на национални и балкански шампионати по спортно ходене.

Ето и десетката на клуба за 2018-а година:

  1. Валентин Андреев
  2. Борис Йорданов
  3. Стоян Димитров
  4. Екатерина Димова
  5. Живко Господинов
  6. Марин Иванов
  7. Никола Янъков
  8. Невал Ремзиева
  9. Лора Хараламбиева
  10. Валентин Янев

Снимки: Марияна Върбанова, Васил Живков

Share Button