Александра Начева също ще тренира в обновена зала

Световната и олимпийска шампионка за девойки в тройния скок Александра Начева и стотици пловдивски атлети ще могат вече официално да тренират в обновената зала за лека атлетика.

На 17 декември 2018-а министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на община на Пловдив Иван Тотев, областния управител Здравко Димитров и заместник-кметът Георги Титюков откриха ремонтираното съоръжение. Александра Начева, треньорът й Стойко Цонов и много от атлетите на Пловдив също бяха в залата за откриването.

В същия ден официалните лица на държавната и местната власт лентата и ремонтираната втора атлетическа зала в Града под тепетета, която се стопанисва от „Локомотив“ Пловдив и се използва от Габриела Петрова и от елитната група на треньора Атанас Атанасов и още много подрастващи атлети.

Министър Кралев обяви, че се ремонтира и покритата писта в Кюстендил, предстои ремонт на атлетическата зала в Добрич, а най-големия инфраструктурен атлетически проект ще бъде ремонта на стадион „Академик“ в София.

Треньорът на Александра Начева – Стойко Цонов даде мнението си за обновените зали:

Винаги съм много критичен към управляващите. Но в момента не мога да кажа нищо критично, защото през последните 5 години нещата се получават много добре. Не говоря за само за големите зали. Най-големият проблем бяха местата за подготовка. И най-накрая попаднахме на министър, който прецени правилно за какво да се дават пари и това неминуемо ще даде резултат“.

Share Button