Най-силните бегачи на България са Митко Ценов, Иво Балабанов, Маринела Нинева и Милица Мирчева

Най-добрите бегачи на България бяха обявени на церемония на БФЛА и “Run Bulgaria” в Спортната палата в София на 11 декември.

При мъжете най-добри български атлети в бяганията са Митко Ценов и Иво Балабанов. Ценов само преди два дни зае историческото 24-о място на европейския шампионат по кроскънтри, а на 4 ноември стана вицешампион на АБАФ при мъжете в тази дисциплина – постижение, което не е записвано от български атлет повече от две десетилетия. Митко без проблеми стана и балкански шампион в коронната си дисциплина 3000 м стипълчейз пред родна публика в Стара Загора.

Иво Балабанов взе два медала от балкански шампионати при мъжете през 2018-а година и подобри личните си рекорди от 1500 м до полумаратон.

Маринела Нинева и Милица Мирчева са най-добрите български атлетки в бяганията.

През 2018-а Нинева е балканска шампионка на планинско бягане, национална шампионка на маратон, полумаратон, кроскънтри и планинско бягане, както и победителка във финалното състезание на „Рън България“ за 2018-а в Луковит през октомври.

Мирчева представяше Университета на Флорида през 2018-а. Записа два национални рекорди на 5000 м в зала в САЩ и регистрира много успешен сезон по кроскънтри в Университетските шампионати.

Наставникът на Ценов, Балабанов и Мирчева – Йоло Николов бе обявен за треньор на годината в бяганията в България.

Всички наградени атлети получиха подаръци от Спорт Депо, сред които и специално термо бельо, което се произвежда от компанията.

Организаторите на церемонията наградиха още партньорите на “Run Bulgaria” за 2018-а година и обявиха календара за 2019-а.

СЪСТЕЗАНИЯ:

www.runbulgar.com

  1. ЛУКОВИТ – 17 МАРТ – ШОСЕЙНО БЯГАНЕ – 8.8 КМ
  1. ДУПНИЦА – 7 АПРИЛ – ШОСЕЙНО И ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ – 9 КМ
  1. ПОМОРИЕ – 14 АПРИЛ – ШОСЕЙНО БЯГАНЕ/КРОСКЪНТРИ – 10 КМ
  1. ШАБЛА – 21 АПРИЛ – ШОСЕЙНО БЯГАНЕ – 14 КМ
  1. ХИСАРЯ – 6 МАЙ – ШОСЕЙНО БЯГАНЕ – 7.8 КМ
  1. СОФИЯ – ВИТОША – 26 МАЙ – ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ – 10 КМ
  1. ПАЗАРДЖИК – 15 ЮНИ – ШОСЕЙНО БЯГАНЕ – 5.36 КМ
  1. ДОЛНА БАНЯ – 4 АВГУСТ – ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ (ТРЕЙЛ) – 11 КМ
  1. СОФИЯ – СТУДЕНТСКИ ГРАД – 22 СЕПТЕМВРИ – ШОСЕЙНО БЯГАНЕ – 5.22 КМ
Share Button