Световните рекордьори Дупландис и Маклафлин са „Изгряващи звезди на ИААФ“

Шведският талант в овчарския скок Арманд Дупландис и американската спринтьорка Сидни Маклфлин бяха обявени за „Изграващи звезди на ИААФ“ на годишната гала на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) на 4 декември в Монако.

Дупландис спечели европейската титла на овчарски скок за мъже, след като подобри три пъти световния рекорд за юноши в състезанието с 5.95-6.00-6.05, и то от първи опит. Последният му рекорд е втори в историята на овчарския скок на открито след 6.14 на Сергей Бубка.

По-рано през сезона Арманд завоюва и световната титла при юношите с рекорд на първенствата – 5.82, а в столицата на Швеция Стокхолм победи и на турнира от „Диамантената лига“, където бе събран мъжкия елит в дисциплината.

Сидни Маклафлин също подобри собствения си световен рекорд за девойки на 400 м с препятствия с фантастичните 52.75. Това бе и най-доброто постижение при жените в света за годината и в топ 10 за всички времена. Непобедена във всичките си стартове на 400 м и 400 м с препятствия тя спечели колежанската титла на САЩ в Юджийн.

По-рано през годината Сидни регистрира световни рекорди за девойки на 300 м в зала с 36.12 и на 400 м с 50.36.

Накрая на годината тя е водачка в световната ранглиста при девойките на 200 м в зала и на открито, на 400 м в зала и на открито, на 400 м с препятствия и на 300 м в зала.

Share Button