Николай Антонов-Таланта съдийства на „А1 атлетика за младежи“

Един от най-големите български атлети Николай Антонов-Таланта направи съдийски дебют във финалния кръг на веригата „А1 атлетика за младежи“ на 2 декември в зала „Асиск Арена“ в София.

Антонов, който е световен и европейски шампион на 200 м в зала, бе в съдийската бригада по времеизмерването на резултатите на 60 м и бяганията на 600 м и 800 м.

След много тежки депресии и различни зависимости, Антонов започна терапия в началото на тази година в специализиран център в София с помоща на Би Ти Ви.

След десетмесечно лечение легендарният атлет има значително подобрение и вече мисли за постоянна работа, която ще върши успоредно с продължаващото лечение.

В края на осемдесетте години на миналия век Николай Антонов бе смятан за един от най-талантливите спринтьори в света, а победи над Карл Люис, Бен Джонсън и Линфорд Кристи го направиха световно известен. След това Антонов започна да участва на скок дължина, където също показа невероятните си качества, но в последните 20 години имаше постоянна борба със зависимости, който го извадиха от обществения живот.

Share Button