А1 атлетика за младежи: Атлетически звезди ще награждават младите таланти

Финалният кръг на веригата „А1 атлетика за младежи“ ще бъде на 2 декември в зала „Асикс Арена“ в София.

Няколко от най-добрите млади атлети в света ще наградят децата, които ще вземат участие в решителното състезание от веригата.

Световната шампионка за девойки под 20 години и първа от младежките олимпийски игри на троен скок Александра Начева ще вдъхновява състезателите на възраст от 11 до 13 години, които ще пристигнат от цялата страна. Заедно с Начева в „Асикс Арена“ ще бъдат и вицешампионът на чук от младежките олимпийски игри и европейското първенство за юноши под 18 години Валентин Андреев, както и един от най-добрите европейци в спринта сред юношите младша възраст – Веселин Живков. Младите атлети ще подкрепя и най-бързият българин в последните години – Денис Димитров.

Очаква се оспорвана борба за първото място при юношите между Лъчезар Вълчев (Лудогорец – Разград) и Георги Ганджулов (Рилски атлет – Самоков). При девойките фаворитка за първо място в генералното класиране е Верджиния Костадинова (Добруджа – Добрич), а Никол Ангелова и Ванеса Йочева от „Звездите“ – Петрич, и Христина Койнова (Супер спорт – Варна) са в позиция да допълнят почетната стълбичка.

За победителите в генералното класиране А1 ще връчи специални награди. Това е четвърта поредна година за веригата, а предишните победители бяха:

2015: Александър Димитров (Дунав – Русе) и Вивиан Кръстева (Рилски атлет – Самоков)

2016: Кирил Петков (Пранджева – Пловдив) и Мила Димитрова (Тракия 96 – Пловдив)

2017: Румен Руменов (Мизия) и Изабел Крамарска (Рилски атлет – Самоков).

Състезанието е с начален час 11:00, а награждаването е от 14:00 часа.

Share Button