„Детската атлетика“ бе представена в „Мисия спорт на любимите герои“ в Пазарджик

Първата инициатива сред децата в националната кампания „Мисия спорт на любимите герои“ се състоя в спортната зала „Васил Левски“ в Пазарджик на 24 ноември.

Стотици деца от първи до четвърти клас опитаха няколко от най-популярните спортове, които бяха представени чрез анимационни герои обичани от децата, треньори от местните спортни клубове и известни спортисти.

Треньорката Севка Янкова, със съдействието на юноши и девойки от спортен клуб по лека атлетика „Хебър“, организира щафетно бягане за всички деца чрез уреди от програмата „Детска атлетика“. Талисманът на атлетическите надпревари бе анимационния герой Маршъл – куче – пожарникар – готов винаги да помогне на нуждаещите се.

Водещ на детския спортен празник бе Ренета Камберова – основателка на „Мисия спорт на любимите герои“ и сдружение „Пазаржик спортува“, бронзова медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 със ансамбъла по художествена гимнастика.

Още двамата медалисти от олимпийски игри уважиха проявата – Елица Янкова – бронз в борбата в Рио 2016 и Георги Георгиев – бронз на игрите в Атина в джудото, както и Асен Великов – капитан на мъжкия баскетболен отбор на „Левски – Лукойл“. Д-р Денислава Ангелова – председател на сдружение „Докосни дъгата“, която заедно Ренета Камберова основа „Мисия спорт на любимите герои“, също се включи активно в мащабната организация.

Междувременно Камберова обяви специално за Atletikabg.com, че на 15 юни Пазарджик ще бъде домакин на втория шосеен пробег „Пазарджик рън“, който ще се проведе на в парк „Острова“ на река Марица и ще бъде част от веригата „Рън България“.

Следващото събитие на кампанията „Мисия спорт на любимите герой“ ще бъде на 2 декември в спортната зала в Плевен, а „Детската атлетка“ отново ще бъде организирана от атлетическите клубове в града.

Share Button