Атлет е спортист на годината в Софийския университет

Националният състезател в бяганията на средни и дълги разстояния Християн Стоянов бе избран за спортист на годината на Софийския университет на церемония на 21 ноември.

Християн е студент II-и курс специалност „Връзки с обществеността“. Роденият през 1998-а година в Габрово атлет стана европейски шампион при параолимпийците точно на 20-ия си рожден ден на 20 август в Берлин. По-рано през сезона Стоянов намери място в националния отбор за мъже и жени като участва на балканския шампионат в Стара Загора. За добрите си прояви през годината студентът получи признание от ръководството на университета като му бяха връчени плакет и материална награда от БФЛА. Спортисти от още няколко вида спорт бяха почетени на тържеството.

Традиционната церемония, която се организира от Департмент Спорт, се състоя в клуб „Яйцето“ в основната сграда на най-голямото учебно заведение в България бе посетена от представители от няколко спортни институции и федерации, както и от преподаватели от Естония, Австрия и Македония, които са на посещение в Софийския университет.

10-тe най-добри спортисти  на СУ „Св. Климент Охридски“ за 2018 г. 

Християн Стоянов – лека атлетика, ФЖМК 

Виолета Дьоминова – тенис и плажен тенис, ФФ 

Тед Бачев – тенис, ФНОИ 

Габриела Петрова – баскетбол, БФ 

Ивайло Перепечаев – баскетбол, ЮФ 

Владимира Тушанова – плуване, ФЖМК 

Симеон Димитров – футбол, ФНОИ 

Апостол Атанасов – спортно ориентиране, ФМИ 

Йоан Янков – джудо, СтФ 

Елена Куманова – катерене, ФФ 

Димо Дончев – тенис на маса, ФМИ 

Специална награда за отличилите се треньори 

Евгени Йорданов – тенис 

Николай Стайков – футбол

Share Button