Иво Балабанов и Моника Георгиева са студентските шампиони по кроскънтри

Националният студентски шампионат по кроскънтри се състоя на 18 ноември в парк „Бачиново“ в Благоевград, а няколко национали в бяганията на средни и дълги разстояния участваха в надпреварите от името на университетите, в които учат.

Иво Балабанов, който стана национален шампион по кроскънтри на 27 октомври и вицешампион на Балканите в същата дисциплина на 4 ноември при младежите под 23 години, победи на 6000 м при студентите. Балабанов, който е от Благоевград, защити честта на на местния Югозападен университет с време 19:03. Конкуренция му правеха други двама национали – най-добрият параолимпийец Християн Стоянов (Софийски университет) с 19:05 и Стоян Владков (Великотърновския университет) с 19:10. Отборно първи бе Софийския университет с 13 т. пред Великотърновиския 15 т. и НСА – 33 т.

При студентките имаше оспорвана борба за титлата на 2000 м между Моника Георгиева (Великотърновския университет) и Силвия Георгиева (Шуменския университет). Двете завършиха с равни време 6:32, но с минимално предимство на Моника. Трета е Кристина Иванова (Югозападния университет) с 6:37, която изправари Билсерин Сюлейман (Шуменски университет) с 1 секунда.

Отборно първи е Шуменският университет с 21 т. пред Софийския 29 т. и Пловдивския – 31 т.

Снимки: Николай Първанов

Share Button