Изберете атлет на България за 2018-а: Яна Копчева

Анкетата за „Атлет на България“ се организира за 21-и път от списание „Атлетика“ и ще излъчи най-добрият български атлет за 2018-а година.

Представяме ви сезонът на Яна Копчева.

17-годишната плевенчанка, която се подготвя при Атанаска Атанасова в Русе, записа няколко престижни призови класирания при девойките под 18 години, за да намери място в номинациите за атлет на България.

Копчева стана вицешампионка на Балканите в Истанбул, Турция, зае девето място на европейското първенство в Гьор, Унгария, с което спечели квота за младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина през октомври, където се класира шеста.

Яна подобри и националния рекорд в дисциплината с 15.77 (3 кг), а на турнир в Добрич премина и границата от 16 метра в началото на ноември.

Сайтът www.atletikabg.com дава възможност да гласувате за своя фаворит от номинираните 20 имена. Атлетът с най-много гласове ще бъде обявен за „Любимец на феновете“ на www.atletikabg.com, а вотът на феновете ще бъде добавен към гласуването на експертите на списание „Атлетика“ и спортните журналисти, които отразяват спорта лека атлетика в България.

Share Button