Изберете атлет на България за 2018-а: Тихомир Иванов

Анкетата за „Атлет на България“ се организира за 21-и път от списание „Атлетика“ и ще излъчи най-добрият български атлет за 2018-а година.

Представяме ви сезонът на Тихомир Иванов.

Най-добрият български атлет за 2017-а година започна с отличен резултат – 2.28, за да спечели националната титла в зала. След това Иванов продължи със сребърен медал на балканския шампионат в зала в Истанбул, Турция и девето място на световното в зала в Бирмингам, Великобритания.

Тихомир, който тренира при Георги Гетов и се състезава от СК „Свилоза“ – Свищов, направи само един старт в сезона на открито на „Диамантената лига“ в Доха (10-о място с 2.15) и прекрати състезанията през лятото, за да лекува контузия.

Сайтът www.atletikabg.com дава възможност да гласувате за своя фаворит от номинираните 20 имена. Атлетът с най-много гласове ще бъде обявен за „Любимец на феновете“ на www.atletikabg.com, а вотът на феновете ще бъде добавен към гласуването на експертите на списание „Атлетика“ и спортните журналисти, които отразяват спорта лека атлетика в България.

Share Button