Изберете атлет на България за 2018-а: Радослава Мавродиева

Анкетата за „Атлет на България“ се организира за 21-и път от списание „Атлетика“ и ще излъчи най-добрият български атлет за 2018-а година.

Представяме ви сезонът на Радослава Мавродиева.

Двукратната медалистка от европейски първенства в зала на гюле побеждаваше наред през 2018-а година: национална шампионка в зала и на открито, балканска шампионка в зала и на открито с личен рекорд 18.95, първа на турнира „Самарско знаме“ и международния атлетически мач в Минск.

Радослава бе една от кандидатките за медал на еврошампионата в Берлин, но за съжаление не можа да доближи личния си рекорд и зае шестата позиция, от която въобще не беше доволна.

Атлетката на Валентина Желязкова участва и на световното в зала, където бе единственто й слабо състезание през годината, където записа четири състезания над 18.40.

Сайтът www.atletikabg.com дава възможност да гласувате за своя фаворит от номинираните 20 имена. Атлетът с най-много гласове ще бъде обявен за „Любимец на феновете“ на www.atletikabg.com, а вотът на феновете ще бъде добавен към гласуването на експертите на списание „Атлетика“ и спортните журналисти, които отразяват спорта лека атлетика в България.

Share Button