Изберете атлет на България за 2018-а: Мирела Демирева

Анкетата за „Атлет на България“ се организира за 21-и път от списание „Атлетика“ и ще излъчи най-добрият български атлет за 2018-а година.

Представяме ви сезонът на Мирела Демирева.

Атлет и спортист номер 1 на България за 2016-а година участва през зимата и спечели турнира в Карлсруе, Германия с 1.95, а на световното в зала зае призовото шесто място. Вицешампионката от олимписйките игри в Рио 2016 сътвори и страхотен сезона открито като покори за първи път в кариерата си 2.00 м и нанесе първата загуба от три години насам на властелинката в сектора Мария Ласицкене (Русия). Върхът на сезона на Мирела бе сребърния медал на еврошампионата в Берлин, Германия, където тя отново преодоля 2.00 м. Сред другите постижения на Демирева през 2018-а бяха балканската титла на открито и втори места на турнирите от „Диамантената лига“ в Шанхай, Рим и Стокхолм.

За съжаление в края на сезона контузия попречи на Мирела да участва на финала на „Диамантената лига“ в Цюрих и Континенталната купа в Острава.

Сайтът www.atletikabg.com дава възможност да гласувате за своя фаворит от номинираните 20 имена. Атлетът с най-много гласове ще бъде обявен за „Любимец на феновете“ на www.atletikabg.com, а вотът на феновете ще бъде добавен към гласуването на експертите на списание „Атлетика“ и спортните журналисти, които отразяват спорта лека атлетика в България.

Share Button