Изберете атлет на България за 2018-а: Ивет Лалова-Колио

Анкетата за „Атлет на България“ се организира за 21-и път от списание „Атлетика“ и ще излъчи най-добрият български атлет за 2018-а година.

Представяме ви сезонът на Ивет Лалова-Колио.

Най-бързата българка пропусна зимния сезон, а ден след като навърши 34 години на 18 май стартира на състезание в сезона на открито. Ивет показа класата си със седем бягания на 100 м, които бяха от 11.18 до 11.32. Основната й цел за годината беше финалът на 200 м на европейското първенство в Берлин, където тя завърши пета. Шест пъти Лалова-Колио слезе под границата на 23 секунди, като най-добрият й резулатат бе 22.63 при победата й в Стокхолм на турнир от „Диамантената лига“.

Лалова-Колио бе и единствената българска атлетка, която участва и във финален турнир на „Диамантена лига“ в Брюксел (седмо място), и на Континенталната купа в Острава (шесто място).

Българката изпълни перфекто и задълженията си към своя турски клуб „Енка“, където три пъти на 100 м и три пъти на 200 м с победи, а в щафета 4х100 м на отбора помогна за две победи и едно второ място.

Лалова-Колио е била избирана четири пъти за Атлет на България в анкетата на списание „Атлетика“.

Сайтът www.atletikabg.com дава възможност да гласувате за своя фаворит от номинираните 20 имена. Атлетът с най-много гласове ще бъде обявен за „Любимец на феновете“ на www.atletikabg.com, а вотът на феновете ще бъде добавен към гласуването на експертите на списание „Атлетика“ и спортните журналисти, които отразяват спорта лека атлетика в България.

Share Button