Изберете атлет на България за 2018-а: Габриела Петрова

Анкетата за „Атлет на България“ се организира за 21-и път от списание „Атлетика“ и ще излъчи най-добрият български атлет за 2018-а година.

Представяме ви сезонът на Габриела Петрова.

Атлет и спортист на България за 2015-а година Габриела Петрова бе измъчвана от контузии в предшните сезони, но през 2018-а се доближи до световните стандарти на тройния скок с добри изяви.

През зимата Петрова спечели балканската титла в зала и участва в квалификациите на световното първенство в зала, но не успя да премине границата от 14 метра.

Сезонът на открито започна за атлетката на Атанас Атанасов на 13 май с резултат 14.48 (4.4). Последваха два сребърни медала в хоризонталните скокове на балканския шампионат в Стара Загора с лични за сезона 14.40 на троен скок и 6.48 на скок дължина, шесто място на еврошампионата в Берлин, Германия и две призови класирания на „Диамантената лига“ – четвърто място в Рабат, Мароко и седмо на финала на лигата в Цюрих, Швейцария.

След края на сезона Габриела претърпя операция на дискова херния.

Сайтът www.atletikabg.com дава възможност да гласувате за своя фаворит от номинираните 20 имена. Атлетът с най-много гласове ще бъде обявен за „Любимец на феновете“ на www.atletikabg.com, а вотът на феновете ще бъде добавен към гласуването на експертите на списание „Атлетика“ и спортните журналисти, които отразяват спорта лека атлетика в България.

Share Button