Изберете атлет на България за 2018-а: Валентин Андреев

Анкетата за „Атлет на България“ се организира за 21-и път от списание „Атлетика“ и ще излъчи най-добрият български атлет за 2018-а година.

Представяме ви сезонът на Валентин Андреев.

16-годишният Валентин загря за сезона на открито с три състезания на гюле при юношите в зала като спечели титлите на България при юношите под 18 години (5 кг – 17.64) и под 20 години (6 кг – 15.40).

Още на 24 февруари Андреев подобри националния рекорд чук при юношите под 18 години (5 кг) с най-добър резултат в света за сезона – 76.46, а на 9 юни доведе върховото постижение до 83.09. Валентин превзе и рекорда на чук за юноши под 20 години (6 кг) на България на съотборника си Айхан Апти (71.11) като спечели сребърен медал на балканския шампионат за тази възраст със 73.64.

Последва написването на историята на юношеския чук в България след като Андреев стана вицешампион на европейското първенство в Гьор, Унгария и младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина при юношите под 18 години. Валентин, който тренира при баща си Андриан, се класира и за финала на световното първенство за юноши под 20 години в Тампере, Финландия.

Сайтът www.atletikabg.com дава възможност да гласувате за своя фаворит от номинираните 20 имена. Атлетът с най-много гласове ще бъде обявен за „Любимец на феновете“ на www.atletikabg.com, а вотът на феновете ще бъде добавен към гласуването на експертите на списание „Атлетика“ и спортните журналисти, които отразяват спорта лека атлетика в България.

Всеки може да гласува за своя любим атлет на www.atletikabg.com до 25 ноември.

Share Button