Изберете атлет на България за 2018-а: Александра Начева

Анкета за „Атлет на България“ се организира за 21-и път от списание „Атлетика“ и ще излъчи най-добрият български атлет за 2018-а година.

Представяме ви сезонът на Александра Начева.

Пловдивчанката, която навърши 17 години на 20 август постигна изключителни резултати и класирания през 2018-а година.

Начева премина през зимния сезон като коригира два пъти националния си рекорд на троен скок в зала и спечели балканската титла за девойки под 20 години в тази дисциплина пред собствена публика в София.

Лятото бе още по успешно за състезателката на Стойко Цонов. Още на 26 май тя отново подобри рекорда си с 13.80 на турнир в Атина, на 9 юни спечели две балкански титли за девойки под 18 години на скок дължина и троен скок само за два часа, а на 17 юни превзе и границата от 14.00 на националния шампиона за девойки в София.

Само след няколко седмици Александра взе сребърния медал за девойки под 18 години на еврошампионата в Гьор, Унгария, а на 15 юли завоюва и световната титла за девойки под 20 години в Тампере, Унгария с петия си национален рекорд за годината и най-добър резултат в света за годината при девойките – 14.18.

Сезонът на талантливата девойка завърши в Буенос Айрес, Аржентина на 16 октомври, където Начева отново изслуша българския химн след победата си на Младежките олимпийски игри с 13.86.

Сайтът www.atletikabg.com дава възможност да гласувате за своя фаворит от номинираните 20 имена. Атлетът с най-много гласове ще бъде обявен за „Любимец на феновете“ на www.atletikabg.com, а вотът на феновете ще бъде добавен към гласуването на експертите на списание „Атлетика“ и спортните журналисти, които отразяват спорта лека атлетика в България.

Всеки може да гласува за своя любим атлет на www.atletikabg.com до 25 ноември. Резултатите от анкета ще бъдат обявени в края на ноември.

Share Button