А1 атлетика за младежи: Кои са фаворитите за победители във веригата?

Веригата „А1 (Мтел) атлетика за младежи“ се провежда за четвърта поредна година със съдействито на телеком номер 1 в България „А1“ и Българска федерация лека атлетика.

Остават още два решителни кръга от състезанието в Плевен и София. Кои са фаворитите, които ще се качат на почетната стълбичка в зала „Асикс арена“ на 2 декември, когато ще бъде обявено генералното класиране.

При момчета двубоят за първото място ще бъде между Георги Ганджулов (Рилски атлет – Самоков) и Лъчезар Вълчев (Лудогорец – Разград). Ганджулов е национален шампион в зала на трибой, а Вълчев е шампион на четирибой на открито при момчетата под 14 години. Самоковецът води, но има участие в четири състезания, а Вълчев само с два старта е на втора позиция. Решаващ ще бъдат двете последни състезания и особенно финалът в София, където точките се удвояват. На състезанието в Луковит Лъчезар победи Георги само с 5 точки.

Най-големи шансове за трето място има още един атлет от Разград – Христофор Божанов, който също ще трябва да трупа точки в последните два кръга.

При момичета Верджиния Костадинова (Добруджа – Добрич) единствена има три състезания над 200 точки и ще атакува първото място на финала на веригата в София. Битката за останалите две призови места ще бъде между момичетата от „Звездите“ – Петрич – Никол Ангелова и Ванеса Йочева, които в момента са първа и втора във временното класиране. Двете ще трябва да се справят с Христина Койнова (Супер спорт Варна) и Михаела Иванова (Джордан – Благоевград), които имат по две класирания и ако участват в Плевен о София могат да се намесят в разпределението на наградите от генералното класиране.

Вижте регламента за участие във веригата тук

 

Победители в предишните вериги „Мтел атлетика за младежи“

2015    Александър Димитров (Дунав Русе)              Вивиан Кръстева (Рилски атлет – Самоков)

2016    Кирил Петков (СК Пранджева – Пловдив)      Мила Димитрова (Тракия 96 – Пловдив)

2017    Румен Руменов (СК Мизия)                           Изабел Крамарска (Рилски атлет – Самоков)

Share Button