Sportal.bg: Румен Димитров с нов треньор

Националният състезател в тройния скок Румен Димитров има нов треньор съобщава Sportal.bg.

От началото на есента 32-годишният атлет води подготовка при наставника на най-добрата състезателка при жените в дисциплината в момента Габриела Петрова – Атанас Атанасов Запрянов.

Димитров дълги години се подготвяше под ръководството на Ивайло Русенов, но двамата са взели това решение, тъй като Русенов има много деца в групата си, а Запрянов се занимава само с национални атлети при мъжете и жените, като работата при подрастващите и по-големите изисква различен подход. 

В отлични отношения сме с Ивайло Русенов, просто имаше две години застой при мен и решихме да променим нещо – все пак вече съм на 32 години. Надявам се още зимата да скачам”, каза Димитров пред Sportal.bg

Личният рекорд на Димитров е 16.87 метра (+1.7) от Стара Загора през 2015 г. Румен има финал на европейското първенство в зала в Прага през 2015-а, когато се класира на 8-о място, а през 2016-а участва на олимпийските игри в Рио, където записа 16.36 в квалификациите.

В момента под ръководството на Атанас Атанасов Запрянов се подготвят Габриела Петрова, Румен Димитров и националният състезател в скока на дължина Даниел Добрев.

Снимки: Десислава Комарова, Илиан Телкеджиев

 

Share Button