Професор Жалов представя книгата „Българските атлети в световния елит“

Професор Константин Жалов ще представи поредната си книга за успехите на българската атлетика на 7 ноември (сряда) от 13:00 часа в заседателната зала на Национална спортна академия „Васил Левски“ в София.

Поредният исторически труд на професор Жалов е озаглавен „Българските атлети в световния елит“ и е на 374 страници запълнени със статистика, очерци, интервюта, малко известни исторически факти за българската лека атлетика от създаването й до днешни дни и дори прякорите на колоритни българи отдали живота си на леката атлетика.

В статистиката са включени всички участия на българските атлети при мъжете и жените на европейски и световни първенства и олимпийски игри, както и спечелените медали на тези най-значими атлетически форуми.

Отделено е специално внимание на треньорите, БФЛА, участието ни на Универсиадите и катедра „Лека атлетика“ към НСА. Следват 39 очерка, интервюта и биографии на атлети, треньори и журналисти посветили се на атлетиката.

Професор Константин Жалов с новата си книга

Книгата завърша с много статистика, написана с помоща на Александър Вангелов.

Това е осмата книга развитието и успехите на българската лека атлетика, която професор Жалов издава от 2010-а година насам.

На 31 май тази година професор Контантин Жалов навърши 90 години, които отбеляза в Музея на спорта в София и с представяне на предишната си книга.

Share Button