Новият брой на списание „Атлетика“ излезе!

Брой 113 на списание „Атлетика“ вече е наличен за любителите на леката атлетика.

Корицата на изданието е посветена на Мирела Демирева, която записа поредния си голям успех на значимо първенство през последните години и доказа защо е най-успелият ни спортист на олимпийските игри в Рио 2016.

„Справих се добре и се радвам на сезона си“ – споделя Демирева в обширно интервю за списанието, в което има голям плакат на вицешампионката на скок височина от европейското първенство в Берлин.

Материали за най-важните моменти от еврошампионата в германската столица, балканското първенство в Стара Загора, финалите на „Диамантената лига“ в Цюрих и Брюксел, и Континеталната купа в Острава също са на страниците на новия брой.

Краят на атлетическия сезон на писта бе белязан с невероятния световен рекорд на десетобой на Кевин Майер (Франция), както и на фантастичното върхово постижение на маратон за мъже на Елиуд Кипчоге (Кения) като двамата излезоха начело на вечните световни ранглисти на 16 септември.

Само на 18 години Арманд Дупландис (Швеция) направи три световни рекорда на овчарски скок на финала на еврошампионата, за да спечели континеталната титла. Колумбийката Катерин Ибаргуен също стори два уникални победни дубъла в хоризонталните скокове за 10 дни на финалите на

„Диамантената лига“ и на Континенталната купа. За тези четирима изключителни атлети екипът на списание „Атлетика“ е подготвил подробни статии заедно с плакати на Майер, Кипчоге и Дупландис.

Ивет Лалова-Колио – най-популярната българска атлетика постави началото на традиционен детски атлетически турнир „Открий шампиона в теб“, което също бе една от новините за края на лято 2018.

Анализ на най-важните маратони в началото на есента и последните събития от инициативата „Рън България“ също са обобщени в новия брой на “Атлетика“.

Рубриката „Полезно“ е посветена на диетата и съветите на европейската шампионка на маратон Олга Мазурьонок (Беларус), а още много новини с над 100 снимки очакват читателите на новия брой на списание „Атлетика“.

Share Button