ПИБ награди медалистите от младежките олимпийски игри

Първа инвестиционна банка, която е един от партньорите на Български олимпийски комитет и Българска федерация лека атлетика, награди медалистите от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина на церемония в централата на финансовата институция на 24 октомври в София.

Александра Начева спечели титлата на троен скок в аржентинската столица, а Валентин Андреев заслужи сребърния медал на чук. Останалите ни атлети – Яна Копчева (гюле) и Веселин Живков (200 м) също се представиха отлично. Копчева зае шестото място, а Живков победи в третия финал и се класира 16-и от всички участници.

Това бе най-успешната в историята младежка олимпиада за България. Спечелихме 10 медала, имаме шампиони и дори двойни златни медалисти и можем да поздравим спортистите и техните треньори за големия успех. Ние подкрепяме нашите олимпийски отбори от дълги години и ще продължим да помагаме на младите български таланти както в професионалния, така в аматьорския спорт,“ заяви генералният директор на банката Неделчо Неделчев на стилната церемония при връчването на наградите.

ФИБанк награди медалистите от младежката олимпиада – 24.10.2018
© Copyright: Ilian Telkedzhiev LAP.bg /

Александра, Валентин и треньорите им Стойко Цонов и Андриан Андреев получиха ценна инвестиционна монета „Година на кучето“, една от серията издавани от Новозеландският монетен двор по лунният календар. Монетата „Година на кучето“ е уникална с релефното си цветно изображение върху 1 трой унция сребро чиста проба 999/1000. Според преданията Годината на кучето носи успехи на всички, които се трудят упорито и уверено преследват целите и идеалите си.

ФИБанк награди медалистите от младежката олимпиада – 24.10.2018
© Copyright: Ilian Telkedzhiev LAP.bg /

От името на младите български олимпийци и техните треньори вицепрезидентът на БОК и първата световна рекордьорка на България в леката атлетика Йорданка Благоева връчи на Неделчо Неделчев специален подарък. Националната табелка на България за делегацията ни в Буенос Айрес с подписите на нашите млади олимпийци бе предадена на банката като благодарност за помощта, оказана на БОК през годините. „Благодаря на младите български състезатели, че ни поднесоха подобна радост, благодаря и на техните треньори, защото както е известно – много глина има по света, но само под ръцете на добрите майсторите от нея се получава шедьовър. Нека приемем огромния успех на нашите представители в Буенос Айрес като част от силното желание на младите българи да докажат, че и ние можем в близко бъдеще да сме домакини на младежки олимпийски игри,“ каза в приветствието си Йорданка Благоева.

Снимки: Илиан Телкеджиев, lap.bg

Share Button