Run Bulgaria: Финално състезание „Луковит рън“ с награждаване в пещера „Проходна“

Последното състезание от „Рън България“ бе шосеен пробег от община Луковит до пещера Проходна с дистанция от 8.8 км на 21 октомври.

В първото издание на „Луковит рън“ най-бърз при мъжете бе Георги Гергов (Стратеш Атлетик – Ловеч), който премина дистанцията за 29:41. Втори завърши Александър Сръндев (Русе Кар Мотор Спорт) 31:25, а финалната тройка заформи Мирослав Спасов (Жулистан) – 31:37.

Маринела Нинева (Локомотив – София), която преди седмица завоюва националната титла на маратон бе първа при жените с 33:37 пред Радосвета Симеонова (Добруджа 99 – Добрич) – 34:18 и Кристина Иванова (Младост 2015 – Благоевград) 34:38.

Стартът на състезанието бе даден от първия вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов в 10:00 часа. Малко след това около 60 деца и жители на Луковит бягаха 800 м в обиколка на центъра на града.

Много от участниците и доброволците от този масов старт се посрещнаха бегачите в дългата дистанция, а кметът на община Луковит Иван Грънчаров награди първите шест мъже и жени в пещера Проходна – една от най-големите туристически обекти в България и най-големият карстов мост в Европа.

Зрители, бегачи, треньори и доброволци се снимаха заедно в пещерата след награждаването.

Основният партньор на Рън България „Спорт Депо“ раздаде на всички участници уникални фланелки и медали, а на най-добрите ваучери.

В състезанието участва Николай Танков, който не е пропускал нито едно бягане от веригата и отпразнува рожденния си ден на 21 октомври с бягане.

Жителят на Луковит Георги Чернерлиев, премина разстоянието с инвалидна количка за 56:32 и получи специална грамота и награда от президентът на „Атлетик 90“ Луковит – Владимир Даскалов. Чернелиев е участвал в маратона на Ню-Йорк преди повече от 20 години.

В „Луковит рън“ се включиха и любители от Ейре и Великобритания.

 

Share Button