„Рилски атлет“ празнува 25 години от създаването си

Атлетически клуб „Рилски атлет“ – Самоков организира тържество по случай 25 години от основаването си.

Управителният съвет на клуба събра над 130 гости на 6 октомври в ресторант „Бистрица – парк“ до Градския стадион, където е основната тренировъчна база на атлетите от Самоков.

Клубът получи поздрави и плакети от първият вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация и президент на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов, както и от кметът на община Самоков – Владимир Георгиев. Плакетите получиха президентът на „Рилски атлет“ – Славейко Гергинов, главният треньор Костадин Чифлиджанов и треньорката Любослава Николова.

Поздрави за годишнината на клуба отправи и вицепрезидентът на БОК – Йорданка Благоева – първата българска световна рекордьорка и носителка на два олимпийски медала в скока на височина.

Националната ни рекордьорка в бяганията от 2000 до 10 000 м – Даниела Йорданова, която е притежателка на медали от световни и европейски първенства също говори емоционално за историята на клуба пред няколко поколения атлети, треньори и съратници на клуба.

Йорданова започва кариерата си с пет годишен стаж в Самоков при треньора Драголюб Спасов – Люц преди да започне атаката на световните върхове в бяганията при Димитър Василев.

В последните години клуб „Рилски атлет“ организира шосеен пробег в памет на Люц, а през 2014-а година община Самоков бе домакин на Европейско първенство по кроскънтри на предизвикателно трасе в курортен комплекс Боровец на 1200 м надморска височина. Тогава членовете на клуб „Рилски атлет“ и БФЛА подготвиха перфектно състезание в тежки метереологични условия.

Клубът, в сътрудничество с БФЛА, е бил домакин на няколко семинара и занимания по „Детска атлетика“, семинари за атлетически съдии и администратори.

След офицалната част вечерта продължи богата музикална програма, а на следващия ден – 7 октомври се проведе и поредния шосеен пробег „Драголюб Спасов – Люц“, който събра над 100 състезатели от цялата страна.

Share Button