Run Bulgaria: Първият шосеен пробег Луковит рън ще бъде на 21 октомври

Община Луковит ще се бъде домакин на няколко атлетически събития на 20 и 21 октомври 2018-а година.

Традиционният кроскънтри „Луковитски моми“ ще се проведе на 20 октомври (събота) от 9:00 до 13:00 часа на трасето около Градския стадион. По програма са предвидени стартове за деца от 5 години до мъже и жени.

В следобените часове на 20 октомври на стадиона ще бъде и 4-ия кръг от състезанията за млади атлетически таланти „А1 атлетика за младежи“ по трибой за картотекирани в БФЛА състезатели родени през 2005, 2006 и 2007-а година.

На 21 октомври неделя е предвиден масов старт от веригата „Рън България“ на първи шосеен пробег „Луковит рън“. Стартът на състезанието е на площада в Луковит, а финалът е до пещера „Проходна“, където ще бъде и награждаването на най-добрите на шест при мъжете и жените. Трасето на шосейния пробег е 8.8 км и в него могат да се запишат всички любители на бяганията,а.

Наградният фонд в двете състезания е над 3000 лв, а за всички участници в детските надпревари и масовия шосеен пробег има предвидени материални награди и медали от Sport Depot.

На снимката: Кметът на община Луковит Иван Грънчаров с членове на организационния комитет на състезанията и седемкратната победителка на Софийския маратон Милка Михайлова, облечени във фланелките на Рън България специално произведени от Sport Depot. 

Share Button