Олимпийци надъхват деца на Студентски град рън

Двама от най-талантливите ни млади атлети Валентин Андреев и Веселин Живков, и олимпийската ни шампионка на троен скок Тереза Маринова наградиха подрастващи атлети в младежките състезания на Студентски град рън в София на 23 септември.

Тереза Маринова раздаде грамоти на всички участници от заниманията по „Детска атлетика“ с асистенцията на Андреев и Живков.

По-късно двамата таланти наградиха децата от състезанието по трибой от веригата А1 атлетика за младежи заедно с главния секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков и кмета на Студентски град Димитър Дилчев.  

През тази година Валентин Андреев подобри няколко нациоанални рекорда на чук за юноши под 18 (5 кг) и под 20 години (6 кг), спечели сребърен медал на еврошампионата за юноши под 18 години и бе финалист на световното първенство за юноши под 20 години.

Веселин Живков бе един от най-бързите юноши в Европа и подобри националния рекорд на 200 м за под 18 години на легендарния Николай Антонов – Таланта.

На 2 октомври двамата заедно със световната шампионка на троен скок Александра Начева и Яна Копчева (гюле) заминават за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина.

Share Button