Койнаре и София събират най-добрите бегачи през уикенда

Няколко състезания по бяганията ще съберат най-добрите ни бегачи на 22 и 23 септември.

26-ото издание на пробег „Митето“, което ще бъде с трасе за кроскънтри на 22 септември, предлага 6000 лв награден фонд за всички възрастови групи. В стартовия списък при мъжете са записани най-добрите български бегачи на средни и дълги разстояния – Митко Ценов, Иво Балабанов и Йоло Николов. При жените в Койнаре най-сериозните имена са на шампионката на маратон и спортно ходене Радосвета Симеонова и националната рекордьорка на 3000 м стипълчейз за девойки под 20 години Силвия Георгиева, както и шампионката при девойките под 18 години – Елица Тодорова.

На следващият ден 23 септември „Студентски град рън“ предлага дистанция на 5.22 км, където ще има масов старт с награди за най-добрите трима мъже и три жени. В програмата на шосейният пробег в Студентски град има и Детска атлетика, А1 атлетика за младежи и щафета 2х2.261 км.

По същото време клубове по ски организират планинско бягане на Витоша с награден фонд 6000 лв, който е за мъже, жени и ветерани. Най-силните в тези дисциплини лекоатлети също ще се борят за солидните премии на трасе от 16 км като сред имената на записалите се са Йоло Николов, Митко Ценов, Иво Балабанов и многократната ни шампионка на маратон и планинско бягане Милка Михайлова.

Share Button