Ивет Лалова-Колио открива таланти в София

Първото издание на турнира „Открий таланта в теб“ се проведе на 15 септември на националния стадион „Васил Левски“ в София.

Европейската шампионка на 100 м от 2012-а година и една от най-добрите спринтьорки в света в последните 15 години – Ивет Лалова-Колио постигна още една от целите си – да положи основите на традиционен турнир за деца в България.

Заедно с екипа на клуб „Ивет Лалова Спринт Академи“, семейството на именитата атлетка, Министерството на младежта и спорта и Българска федерация лека атлетика Лалова-Колио организира състезание за деца на възраст от 6 до 13 години с няколко дициплини – 60 м, скок дължина, скок дължина от място и смесени щафети на 4х50 м.

Над 300 деца от цялата страна участваха в събитието, а някой от най-добрите български атлети награждаваха деца. Сред тях бяха Габриела Петрова (троен скок) – Атлет и спортист на България за 2015-а, Тихомир Иванов (скок височина) – Атлет на България за 2017-а година, Денис Димитров – най-бързият българин в последните 6 години, както и самата Лалова-Колио – Атлет на България за 2004-а, 2005-а, 2008-а и 2012-а година.

Турнирът бе открит с речи от Ивет и заместник-министъра на младежта и спорта Стоян Андонов, и с изпълнение на българския химн. 34-годишната атлетка, която през тази година завоюва няколко престижни победи и зае пето място на финала на 200 м на еврошампионата в Берлин, окуражи децата и кажа, че сред тях са бъдещите шампиони на България.

Повече от пет часа Лалова-Колио награждаваше, даваше автографи и се снимаше със стотици деца и фенове по време на турнира.

Share Button