„Открий шампиона в теб” с Ивет Лалова-Колио

Най-популярната българска атлетка Ивет Лалова-Колио организира първият турнир за деца на 15 септември (събота) на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

Турнирът е кръстен „Открий шампиона в теб“ и цели да запали по атлетиката все повече деца.

Над 300 подрастващи от цялата страна на възраст от 5 до 13 години са записани в състезанието, което включва 60 м, скок дължина, скок дължина от място и смесена щафета 4х50 м.

Вече е готова и програмата за събитието, а на Фейсбук страницата на спортен клуб „Ивет Лалова спринт академи“ са публикувани и стартовите списъци в различните възрастови групи и дисциплини.Популярната атлетка ще бъде на стадиона, за да окуражава участниците, а всички деца, които не са се записали за състезанието ще получат картичка на спринтьорката с оригинален автограф. Някои от най-добрите ни атлети като Габриела Петрова и Тихомир Иванов също ще уважат проявата на Ивет и ще зарадват феновете на леката атлетика.

Ивет е една от най-бързите атлетки в света за всички времена с личния си рекорд на 100 м – 10.77. В 20-годишната си кариера на професионална спортистка 34-годишната Ивет има европейски титли на 100 м и 200 м (зала), сребрърни медали от европейско първенство на 100 м и 200 м, финали на няколко световни първенства и олимпийски игри на 60 м, 100 м и 200 м, както и два златни медала от еврошампионат за девойки през 2003-а година.

Ивет Лалова-Колио е била и четири пъти „Атлет на България“ в традиционната анкета на списание „Атлетика“. Ивет се появявала точно 19 пъти на корицата на единственото списание за лека атлетика в България.

В сайата на клуба Ивет споделя за желанието да привлече повече деца към леката атлетика със следните силни думи:

Казват, че ако си дал от себе си, не си живял напразно…

Днес искам да Ви дам част от себе си, от любовта си към атлетиката.

Любовта, която вече 21 години ме кара да се връщам на стадиона всеки ден и да давам всичко от себе си.

Да усещам как бие сърцето ми всеки път щом застана на стартовото блокче. Да сънувам победи и загуби, медали и сълзи, да мечтая. И най-вече да вярвям.

Да вярвам, че правейки себе си по-добър в нещо ще направиш и света по-добър за останалите.

Каня Ви да се присъедините към мен и отбор – Ivet Lalova Sprint Academy.

Нека работим и се забавляваме заедно в света на атлетиката. Защото в спорта може да откриеш себе си, приятелите си, дори любовта.

Няма значение на колко години сте, какво можете да правите и дали искате да спечелите Олимпийска титла или да тичате за здраве. Всеки започва от някъде. Всеки може да бяга. Аз мога да ви помогна да бягате по-бързо…към мечтите си.”

Share Button