Ласицкене, Шубенков и Рьолер са първенците на Европа във втория ден на Континенталната купа

Европейският отбор за Континенталната купа в Острава, Чехия спечели две победи в първия ден на състезанието (8 септември).

Европейците бяха амбицирани да догонят и победят американците във втория ден, но вместо това отново записаха само три победи, за да останат на втората позиция.

Рускинята Мария Ласицкене отново бе с класа над осталите в скока на височина, където спечели с 2.00 и направи три неуспешни опит на 2.05. Тук трябваше да скача и вицешампионката на Европа Мирела Демирева, но след контузия мяастото и зае третата от европейското Мари-Лаурънс Юнгфлайш (Германия), която зае пето място в Острава с 1.91.

Сънародникът на Ласицкене – Сергей Шубенков също беше без конкуренция на 110 м с препятствия, където взе максимален брой точки за Европа с 13.03. Европейският шампион Паскал Мартино-Лагард (Франция) бе трети с 13.31 изпреварен от Роналд Леви (Ямайка) – 13.12.

Олимпийският шампион на копие Томас Рьолер (Германия) хвърли уреда на 87.07 в решителния опит срещу най-добрия атлет на Китайско Тайпе – Чао-Цун Ченг, който има личен рекорд от 91.36 от титлата си на Универсиадата през 2017-а. Ченг регистрира 83.28 в четвъртия опит, а в пети метна 81.81.

Share Button