Кои са капитаните на отборите в Континенталната купа?

Всеки от четирите отбора на Континенталната купа ще има капитан – легендарен атлет.

Купата ще се проведе в Острава, Чехия на 8-9 септември, а най-бързата българка Ивет Лалова-Колио ще се състезава на 200 м от отбора на Европа.

Капитан на европейския отбор ще бъде британският хърделист Колин Джаксън – двукратен световен и четирикатен европейски шампион на 110 м с препятствия и с все още неподобрен световен рекорд на 60 м в зала – 7.30.

Американският отбор (Севeрна и Южна Америка) ще бъде надъхван от Майк Пауъл. Американецът подобри световния рекорд на скок дължина на Боб Биймън (8.90) през 1991-а с 8.95, когато стана световен шампион в Токио. По-късно Пауел работи като посланник на ИААФ по света.

Австралийската Яна Питман-Роулинсън е двукратна световна шампионка на 400 м с препятствия и ще води тима на Азия и Тихия Океан (Азия и Австралия).

Нежа Бидуане (Мароко) също е двукратна световна шампионка на 400 м с препятствия и е избрана за водач на Африканския отбор.

Четиримата посетиха специалната изложба в Острава посветена на Континенталната купа на 6 септември и споделиха мнението за състезанието.

Всички билети за Купата за събота и неделя са разпродадени, а феновете на атлетиката по света могат да гледат отборната надпревара в каналите на ИААФ в Youtube и Facebook

Share Button