Run Bulgaria: Боян Бойчев спечели планинското бягане в Долна баня

Десетки бягаха на трасето на „Долна баня рън“ част от веригата –„Рън България“ на 2 септември.

Прекрасно време посрещна участниците в състезанието със старт-финал пистата на Градския стадион. Деца и младежи бягаха на кратката дистанция от 1500 м, която минаваше през два моста и една от забележителните църкви в околностите на Долна баня.

Борис Борисов преодоля разстоянието за 5:54, за да победи при младежите. Негови подгласници станаха Димитър Панделиев с 6:20 и Александър Павлов с 6:22.

12-годишната Мария Стоилова бе надбяга Христина Койнова при момичета с 6:37 срещу 6:38. Третото място зае Вержиния Костадинова, която два дни преди това спечели надпреварата на трибой от „А1 атлетика за младежи“ на същия стадион. Костадинова, която е национална шампионка на трибой в зала, бяга 1500 м за 6:46.

На дългата дистанция от 11 км, която бе по тежко трасе в полите на Рила планина триумфира журналиста от списание „Атлетика“ Боян Бойчев, който успя да превземе разстоянието под 1 часа за 59:42. Непосредствено след него бяха Дарин Коев с 59:44 и Цветан Симеонов с 59:51. Боян е маратонец и учител в столичното 93-СУ „Александър Балан“, и един от най-активните автори на сайта www.Atletikabg.com

При жените Ивета Бонова, участничка в Световното първенство по полумаратон в Каварна, завърши първа за 1:01:30.

Всички участници в състезанието получиха медали от „Рън България“, а най-бързите на дългата дистанция и ваучери за спортна екипировка от „Спорт Депо“ – основен партньор на веригата, която се провежда под мотото „Опознай България с бягане“.

На състезанието в Долна баня бе представен и пикапа на „Митсубиши моторс“ L 200, един от новите партньори на „Рън България“ и Българска федерация лека атлетика.

Share Button