Мирела Демирева със седмо място в Еберщад

Вицешампионката на Европа Мирела Демирева зае седмо място на специализирания турнир за скок височина в Еберщадт, Германия на 25 август.

В дъждовното време в германския град Мирела постигна 1.84 след като почувства болки в глезена. Победителка встана Айрине Палшите (Литва) с 1.94 – равен резултат с втората Ерика Кинсли (Швеция).

Бронзовата медалистка от европейското първенство в Берлин Мари-Лаурънс Юнгфлайш (Германия) е трета с 1.88, колкото постигнаха и Юлия Лечевченко (Украйна), Ярослава Махучих (Украйна) и Морган Лейк (Великобритания).

Победителката Палшите се класира четвърта на еврошампионата в Берлин, а преди две години раздели второто място с Мирела на първенството на континента в Амстердам 2016. При мъжете победител стана Брандън Старк (Австралия) с 2.36 пред Джанмарко Тамбери (Италия) – 2.33 и Максим Недескау (Беларус) и Доналд Томас (Бахама) с 2.27.

Следващите стартове на Демирева са финалите на „Диамантената лига“ на 29 август в Цюрих, Швейцария и Континенталната купа на 8-9 септември в Острава, Чехия.

Share Button