Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева в тима на Европа за Континенталната купа

Водещите български атлетки Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева ще участват в отбора на Европа за Континенталната купа в Острава (8-9 септември).

 Новината съобщи първия вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов, който е и водач на отбора на Европа за престижната надпревара в Чехия.

Лалова ще стартира на 200 м, а Демирева ще участва в скока на височина. Ивет се класира пета на европейското първенство на 200 м, а Мирела спечели среброто. В Острава ще мерят сили четири топ-отбора разделени по континентален признак с по двама участници във всяка дисциплина, което прави по осем финалиста.

Освен тима на Европа (селектиран на континеталния шампионат в Берлин) в Чехия ще се състезават отборите на Азия и Пасифика (сборна селекция на Азия и Океания според ранглистата за сезона), Африка (селектиран на континеталния шампионат в Асаба) и Америка (сборна селекция на Северна и Южна Америка според ранглистите за сезона).

Първата Континетална купа бе в Сплит, Хърватия през 2010-а година, като това състезание наследи Световната купа. Второто издание бе през 2014-а в Маракеш, Мароко, а Острава приема третата Континентална купа.

Share Button