Диамантена лига 2018: Андреас Хофман отново печели първо място

Вицешампионът на Европа Андреас Хофман (Германия) завоюва победата на копие на турнира от „Диамантената лига“ в Бирмингам, Великобритания на 18 август.

Хофман постигна 89.82 и беше безапелационен победител в надпреварата, където олимпийският и европейски шампион Томас Рьолер – сънародник на Хофман – остана четвърти с 84.33. Третото място бе за естонеца Магнус Кирт с 85.31.

Подгласник на Хофман стана друг германец Юлиан Вебер, който не намери място в отбора за еврошампионата в Берлин, но в Бирмингам метна 86.63 за второто място.

Световният шампион и водач в ранглистата за сезона с 92.70 – Йоханес Фетер, който също е от Германия, не участва в Бирмингам.

Германският поход към първите места в Бирмингам бе завършен от Кристина Шваниц, която спечели на гюле срещу новата европейска шампионка Паулина Губа (Полша) с 18.20 срещу 17.92. Шваниц е световна шампионка от 2015-а година, а в Берлин загуби европейската титла от Губа в последния опит.

И още диамантена слава за Германия. Новата европейската шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо скочи на 3 сантиметра от личния си рекорд и с 6.96 победи олимпийската шампионка на троен скок Катерин Ибаргуен (Колумбия), която зае втората позиция с 6.70.

Share Button