Охрид става дестинация за атлетиката и бегачите

Историческият град Охрид в Македония, който е включен в световното културно наследство на Юнеско, ще бъде домакин на поредния шосеен пробег на 8 септември 2018-а година.

Дистанциите са две 30 км и 5 км. Стартът на дългата дистанция е от Свети Наум на границата с Албания, трасето е около Охридското езеро, а финалът е в центъра на града. Късата дистанция е изцяло в центъра на града, като трасето минава по туристическата алея около езерото. Таксата за участие на дългата дистанция е 30 лева, а за 5 км е 25 лева.

През 2015-а година президентът на Европейската атлетическа асоциация и първият вицепрезидент на организацията – Добромир Карамаринов, който ръководи БФЛА и АБАФ, дадоха старта на Охридския маратон.

На 3 юни 2018-а в града се проведе и втория шосеен пробег „Охрид тръча“, който събра над 1000 участника от 20 страни, сред които и 10 българи, а тогава дистанциите бяха 5 км и 10 км.

През 2010-а година в Охрид бе изградена и нова атлетическа писта, а на 28 април 2018-а там се организира първия международен турнир „Влатко Димитров“ – в памет на един от най-добрите атлетически треньори в Македония.

Повече за шосейния пробег „Охридски маратон“ и регистрация за събитието вижте на www.iamo.mk

Share Button