На този ден … е родена Александра Начева

Александра Начева навършва 17 години на 20 август 2018-а година.

За по-малко от две години родената през 2001-а година в Пловдив Александра навлиза през парадния вход на голямата атлетика.

Начева се подготвя при една от най-добрите атлетки в историята на хоризонталните скокове – Ива Пранджева до 2016-а година, а след това започва тренировки при Стойко Цонов.

Още в началото на 2017-а година започва да коригира националния рекорд на троен скок в зала и на открито и да печели балкански титли при по-големите. Преди да е навършила 16 години е вицешампионка на света за девойки под 18 години в Найроби, Кения и става 4-та на европейското първенство за девойки под 20 години в Гросето, Италия.

Тази година Начева разкрива и големия си талант с нови национални рекорди, световна титла за девойки под 20 години в Тампере, Финландия и сребърен медал на европейското първенство за девойки под 18 години в Гьор, Унгария.  

Личните рекорди на Александра засега са 14.18 на троен скок и 6.20 на скок дължина, а през месец октомври й предстои участие на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина.

Последният брой на списание „Атлетика“ също е посветен на Александра на Начева, която е на корицата на изданието.

Екипът на Atletikabg.com пожелава много здраве, късмет, лични и спортни успехи на Александра Начева!!!

Share Button