Берлин 2018: Британците превзеха класирането по медали в последната дисциплина 4х100 м

Европейското първенство в Берлин от 7 до 12 август донесе страхотни емоции на феновете на леката атлетика. Предлагаме ви още информация за това невероятно състезание.

Щафетата на Великобритания на 4х100 м за мъже сложи точка на 24-ото европейско първенство в Берлин и утвърди силата на спринтьорите от Острова. Чиджинду Уджа, Зарнес Хюз, Адам Джемили и Хари Айкинес-Ариети заковаха време от 37.80 на финала, за да вземат седмата титла за британския отбор и да оглавят класирането по медали. Хюз спечели и индивидуалната титла на 100 м, а Рийс Прескод бе вицешампион, но не участва в шампионския квартет на 4х100 м.

Турският отбор бе втори с национален рекорд – 37.98. В четвортката на турците бе шампиона на 200 м Рамил Гулиев и бронзовия медалист на 100 м Джак Али Харвей, както и финалистът на 100 м – Емре Барнс. Логично турците взеха среброто след страхотен финален пост на Гулиев.

Холандците (Кристофър Гария, Чуранди Мартина, Хензли Паулина и Таймир Бърнет) са трети с национален рекорд – 38.03.

Финландците заеха шесто място, но и те коригираха най-доброто постижение на родината си на 4х100 м с 38.92.

В сериите се получи страховит сблъскък между трети и четвърти пост на Германия Юлиан Рейс и Лукас Якубчик. Двмата бяха бинтовани още на писта, заради тежките травми, които получиха.

Share Button