Берлин 2018: Момчил Караилиев отказа квалификацията подари болки

Момчил Караилиев, който трябваше да участва в квалификацията на троен скок на европейското първенство в Берлин на 10 август, се отказа от скокове веднага след загрявката.

Причината бе контузия и силна болка в ребрата. 36-годишният Караилиев сподели за здравословния си проблем пред българските медии: „Имам остри болки в ребрата, които не ми позволяват да скачам. Направих една контузия преди две седмици на тренировка и оттогава взимам хапчета, болкоуспокояващи и дори чакракчии. Лекувах се при няколко доктори, пробвах всичко. До последния момент не знаех дали да дойда. Решението беше трудно, но сега в загряваката за квалификациите болката като рязане с нож и нямаше как да скачам.  

Сега си давам пълна почивка и може би ще направи солни бани в Бургас и пак от септември започвам отново подготовка. Иначе стадионът тук е супер. През 2009-а година тук участвах във финал на световно първенство и сега бях в настроение за състезание, ако не беше тази контузия.

Тройният скок е най-голямата ми любов, което няма никога да ми омръзне. Ще продължавам да тренирам докато мога.“

На 21 юли Караилиев стана вицешампион на балканския шампионат в Стара Загора с 16.56. Възпитаникът на треньора Атанас Иванов е бил Атлет на България през 2005-а и 2009-а година.

Share Button