Берлин 2018: Милена Миткова с 6.29 в квалификацията на скок дължина

Участничката ни в скока на дължина на европейското първенство в Берлин – Милена Миткова постигна 6.29 в скока на дължина в квалификацията на 9 август.

Миткова започна с 6.25 в първи опит, регистрира фаул във втори и записа 6.29 в последния си скок, с което зае 20-о място в общото класиране.

Една от големите звезди на европейското първенство – Ивана Шпанович (Сърбия) оглави квалификациите с 6.84, но имаше проблеми. Сръбкинята направи фаул в първи опит, 6.56 във втори и покри квалификационната норма 6.67 чак в трети опит.

Още пет атлетки скочиха над 6.67 в квалификациите – Шара Проктър (Великобритания) 6.75, Малайка Михамбо (Германия) 6.71, Лорейн Уген (Великобритания) 6.70, Хади Сагния (Швеция) 6.69 и Настася Мирончук-Иванов (Беларус) 6.68.

Последна за финала влезе Евелис Вейга (Португалия) с 6.61.

28-годишната Милена, която е дебютанка на европейско първенство за жени, сподели след квалификацията: „Не съм доволна от себе си, очаквах повече от себе си в тази квалификация. Можеше да скоча личен резултат (6.45). Беше ми във възможностите. Квалификацията беше тежка и на фаворитките им беше трудно, така се случи и при мен. Усетих, че това е голямо състезание, но нямах напрежение и се чуствах комфортно, но не ми се получиха нещата днес. Моята сила е в последните опити, когато скачам добре. Тук грешката ми бе в третия опит, когато не можах да го довърша прваилно технически.

Миткова пристигна в Берлин без норматив по място в европейската ранглиста и бе с последно постижение от всички участнички, но се класира 20-а от 27 състезателки.

Share Button