Берлин 2018: Без проблеми Мирела Демирева влезе на финала на европейското

Мирела Демирева се класира за финала на скок височина на европейското първенство в Берлин само с два скока в квалификациите на 8 август.

Демирева преодоля 1.86 и 1.90 от първи опит, а квалификацията приключи на 1.90 с 14 класирани за финала състезателки.

Шест от атлетките в тази квалификация не направиха фаул и се позиционираха на първото място. Това бяха Демирева, Мари-Лоурън Юнгфлайш (Германия), Мария Ласицкене (Русия), Морган Лейк (Великобритания), Айрине Палшите (Литва) и Катерина Табашник (Украйна).

Основната задача беше да усетя пистата“ – каза Мирела след квалификацията. – „Всяко състезание е различно. Надявам се на финала да се адаптирам спрямо условията. Правя си разбега, засилвам се и скачам колкото мога. Нищо не ми пречи. Нямам стратегия за финала как ще планирам височините. Ще скачам за първо място и ще дам всичко от себе си.“

През тази година Мирела Демирева за първи път превзе височината от 2.00 метра и постигна първа победа на турнир от „Диамантената лига“ като спря три годишната победна серия на Мария Ласицкене.

На предшното европейско първенство в Амстердам през 2016-а Демирева спечели среброто, а след това стана вицешампионка на олимпийските игри в Рио и бе избрана за Атлет и Спортист на България за годината.

Share Button